Shop - Summa Passionisis

Get Adobe Flash player

Bestel deze CD

In het najaar van 2003, bracht Ensemble Polyfoon z'n eerste CD 'Ante et Nunc' uit. Vandaag, ruim 1.500 verkochte exemplaren (!) later, ligt een nieuwe CD voor u klaar, 'Summa Passionis', met alweer een schitterend programma, ditmaal met muziek voor de Goede Week. De voorstelling hiervan vond plaats op 19 en 20 maart 2005 in de Kapel van de Lessius Hogeschool te Antwerpen.

'Summa Passionis' is opgebouwd rond de gelijknamige, dubbelkorige motetpassie van Jacobus Regnart (± 1540-1599); een werk dat met deze CD voor het eerst werd opgenomen ... een wereldprimeur dus! Met polyfone parels van Orlandus Lassus en Philippus De Monte is het 'oud-polyfone' luik volledig.

'Summa Passionis' zou geen typisch Polyfoon-product zijn, indien niet verrijkt met een aantal hedendaagse vocale meesterwerken. Voor de invulling van dit luik tekenen Geert D'hollander, Lajos Bàrdos en Zoltán Kodály. En ook voor deze CD schreef huiscomponist Alain De Ley op maat van ensemble Polyfoon een schitterend werk!

We zijn vooral trots omdat we deze CD uitbrengen i.s.m. 'Psallentes', een vocaal ensemble o.l.v. Hendrik Vanden Abeele. Deze professionals zijn gespecialiseerd en - vooral - gepassioneerd door het Gregoriaans. Dit heeft hen reeds meerdere nationale en internationale onderscheidingen opgeleverd, zoals bijv. de prestigieuze 'Diapason d'or'. Psallentes vult 'Summa Passionis' perfect aan met passende gregoriaanse antifonen, psalmen en responsories.

Bestel deze CD