Nieuws

MISSA PRO VIVIS - cd

cd - mis en motetten van Alain de Ley

Kort na de oprichting van ensemble Polyfoon (1999) vervoegde een voor ons onbekende bariton - Alain de Ley - onze rangen. Het viel ons meteen op dat hij, naast een warme persoonlijkheid, ook over een dito stem beschikte.

Pas enige tijd later liet Alain ons vol schroom een compositie zien die hij geschreven had n.a.v. het overlijden van zijn broer, nml. een zesstemmige 'De Profundis'. Wij waren meteen bijzonder getroffen door de schoonheid van het werk. We voerden het heel vaak uit en gaven het ook een plaatsje op onze eerste cd ?Ante et Nunc?.

Door de vele positieve reacties op dat werk, en omdat het voor ons een bijzondere ervaring was om deze mooie muziek van iemand uit eigen rangen te zingen, werd het al gauw een traditie dat Alain voor elk nieuw project van ensemble Polyfoon een nieuw werk componeerde. Zelfs toen Alain enkele jaren later ensemble Polyfoon verliet wegens een te drukke professionele agenda, bleef hij onze vaste huiscomponist.

Al enkele jaren sluimerde het idee om een cd op te nemen met werken die Alain voor ensemble Polyfoon geschreven had. Niet alleen uit dankbaarheid voor de vele mooie muziek en uit respect voor al het werk en zijn vriendschap, maar ook omdat zijn composities mooi, evenwichtig, melodieus, aangrijpend, en soms filmisch zijn. Muziek die bij een zanger het beste naar boven haalt.

Het zingen van deze muziek is een zaligheid omwille van haar rijkdom en de soms tastbare emotionele kracht die ze in zich draagt. Dat het uitbrengen van deze cd samenvalt met de 15de verjaardag van ensemble Polyfoon, mag een gelukkig toeval heten. Speciaal voor deze 6de cd van ensemble Polyfoon schreef Alain de miscompositie 'MISSA PRO VIVIS', een ode aan het leven. De compositie vormt de rode draad doorheen de cd en de titel van het werk werd ook daarom als titel van de cd gebruikt. Tussen de misdelen hoort u motetten van de hand van Alain, zoals gezegd geknipt uit verschillende Polyfoonprojecten.

De cd MISSA PRO VIVIS wil tevens een steun zijn voor diegenen die vechten tegen kanker. Daarom zal een gedeelte van de opbrengst van deze CD geschonken worden aan Kom Op Tegen Kanker.

Dank Alain voor zoveel moois en dank u, trouwe fan van Ensemble Polyfoon, om deze cd aan te schaffen. Hij zal u zeker meenemen gedurende vele uren van puur genieten.

U kan de cd aanschaffen aan voorintekenprijs. Tot het voorstellingsconcert in Doel op 2 oktober, waarover u ook op deze website alle info vindt, kan u de cd kopen voor 18 euro i.p.v. 20 euro. U dient ons dan ook aan te geven of u de cd wenst toegestuurd te krijgen, of u hem komt oppikken op het concert.

Alle info en bestelvoorwaarden, vindt u op de speciale pagina onder 'SHOP'

Dank,

Johan Geerts