Nieuws

Tota Pulchra Es

ZA 30 april - 20:00

Sint-Norbertuskerk

Dageraadplaats - Antwerpen

-----

ZA 28 mei - 20:15

Sint-Martinuskerk

Kerkplein - Burcht

In deze gruwelijke tijden is er meer dan ooit nood aan troost, heling en samenhorigheid. Meer nog dan een woord of een gebaar raakt muziek de nietige mens in het diepst van zijn wezen. Muziek heelt en laat niemand onberoerd, ze verenigt i.p.v. te scheiden!

In deze overtuiging brengt ensemble Polyfoon een ode aan de liefde in zijn meest pure vorm: de moederliefde, gesymboliseerd door Maria. Geen enkele vrouw is zo aanbeden en bezongen in de loop van de geschiedenis dan de moeder van God. In een afwisselend en meeslepend programma grijpt ensemble Polyfoon terug naar haar kernconcept: het verenigen van oude en nieuwe polyfonie.

Het bekendste Marialied 'Ave Maria' wordt zowel in een 15e eeuwse als 20e eeuwse versie gebracht, evenals het Alma Redemptoris Mater en de lofzang op Maria, het 'Magnificat'. Daarnaast ook werken van andere oude meesters. Paus Johannes Paulus II geloofde dat Maria hem beschermd had bij de aanslag op zijn leven. Speciaal voor hem schreef de Poolse componist Gorecki het indringende 'Totus Tuus'. 'Geheel de Uwe', wat ook de wapenspreuk was van deze paus. 'Tota Pulchra Es', 'Geheel schoon zijt Gij' is van de jonge Noorse componist Ola Gjeilo en is een echte ode aan Maria's ongerepte schoonheid, iets wat we aan de rest van de wereld meer dan ooit toewensen. Hopelijk kunnen onze klanken daartoe bijdragen!

U bent van harte uitgenodigd!

Bijlage(n)

Ander nieuws